3 stiklinės tarkuotų morkų
180g margarino „Vilnius“ kepiniams
1 stiklinė rudojo cukraus
3 stiklinės miltų
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
1 pakelis kepimo miltelių (11 gr.)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis druskos
100 gr. auksinių razinų
Kremui:
800 gr. riebios grietinės
1 stiklinė cukraus
½ arb. šaukštelio vanilino esencijos
1 citrinos sultys.
Cukrų gerai išplakti su kiaušiniais. Margariną ištirpdyti vandens vonelėje, sumaišyti su kiaušiniais ir cukrumi, sudėti morkas, razinas, nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Tešlą supilstyti į tris apvalias kepimo formas (kepti apie 30 min.), arba į vieną formą, bet tada reikės kepti apie valandą laiko, 180C ir atvėsusį supjaustyti.
Kremui išplakti grietinę su cukrumi iki tirštos konsistencijos, supilti citrinos sultis, vanilino esenciją, išmaišyti ir sutepti visiškai atvėsusius morkų pyrago lakštus .
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą