Onigiri (japonų ryžių užkandis)
1 vnt. Morka
1 arb. šaukštelis rudojo cukraus
100 ml vandens
50 g sūdytos lašišos
1/2 vnt. agurko
1 valg. šaukštas sojų padažo
100 g ryžių
2 valg. šaukštas sezamo aliejaus
Ryžius nuplauti po tekančiu vandeniu, kol taps tekantis vanduo visai skaidrus. Suberti ryžius į puodą, užpliti vandeniu, uždengti dangčiu ir virti 15 min. ant labai silpnos ugnies. Nukelti puodą ir laikyti uždengus dar 10 min.
Sutarkuoti smulkia burokine tarka morką, pakepinti keptuvėje su trupučiu skrudintų sezamo sėklų aliejaus, sojos padažu ir cukrumi, kol pasidarys minkštos ir sausokos. Morkas sumaišyti su ryžiais. Dėti į formelę. Ant viršaus dar uždėti riekelę agurko, tinka ir lašišos gabalelis ir užpilti sojų padažo. Pabandykite, labai skanu.
Kepti ryžiai su kiaušiniu
žiupsnelis druskos
1 vnt. kiaušinis
1/2 svogūno
1 žiupsnelis svogūnų laiškų
1 arb. šaukštelis sojų padažo
1 valg. šaukštas sezamo aliejaus
1,5 puodelis biriai išvirtų ryžių
Išverdame biriai ryžius, turi būti sausi be vandens. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai sukapotą svogūną. Tada suberiame ryžius ir kepiname pastoviai maišydami. Kiaušinį išplakame su sojos padažu ir pilame ant ryžių pastoviai maišydami. Kepame kol kiaušibnis gerai išsimaišys ir iškeps. Patiekiame su svogūnų laiškais ir jei mėgstate sojos padažu. Galite naudoti ir kaip garnyrą, bet labai skanu ir vieni.
Vištienos sriuba su makaronais
20 g laiškinių česnakų
2 valg. šaukštas cukraus
pagal skonį druskos
0,5 arb. šaukštelis tarkuoto imbiero
3 valg. šaukštas balzamiko acto
1 arb. šaukštelis Tako padažo
1 vištos ketvirtis
50 g juodų kiniškų grybų
50 g ryžių makaronų
100 g konservuotų bambuko uglių
2 valg. šaukštas tiršto sojos padažo
0,5 arb. šaukštelis baltų pipirų
1 Vištienos krūtinėlė
1,5 valg. šaukštas rudojo cukraus
1 valg. šaukštas balzamiko acto
1/2 agurko
2 valg. šaukštas ryžių atcto
1 valg. šaukštas sojos padažo
50 g kiniškų juodų grybų
2 dl sultinio
1/2 valg. šaukštas maltų juodųjų pipirų
pagal skonį čili pipirų
1 vnt. kiaušinis
1/2 svogūno
1 žiupsnelis svogūnų laiškų
1 arb. šaukštelis sojų padažo
1 valg. šaukštas sezamo aliejaus
1,5 puodelis biriai išvirtų ryžių
Išverdame biriai ryžius, turi būti sausi be vandens. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai sukapotą svogūną. Tada suberiame ryžius ir kepiname pastoviai maišydami. Kiaušinį išplakame su sojos padažu ir pilame ant ryžių pastoviai maišydami. Kepame kol kiaušibnis gerai išsimaišys ir iškeps. Patiekiame su svogūnų laiškais ir jei mėgstate sojos padažu. Galite naudoti ir kaip garnyrą, bet labai skanu ir vieni.
20 g laiškinių česnakų
2 valg. šaukštas cukraus
pagal skonį druskos
0,5 arb. šaukštelis tarkuoto imbiero
3 valg. šaukštas balzamiko acto
1 arb. šaukštelis Tako padažo
1 vištos ketvirtis
50 g juodų kiniškų grybų
50 g ryžių makaronų
100 g konservuotų bambuko uglių
2 valg. šaukštas tiršto sojos padažo
0,5 arb. šaukštelis baltų pipirų
Iš vištienos ketvirčio išverdame apie 2 l sultinio. Vištiena išimame ir suplėšome, dedame atgal į puodą. Sudedame į puodą išmirkytus grybus, supjaustytus juostelėmis. Sudedame visus prieskonius. Verdame apie 10 minučių, pabaigoje sudedame bambuko ūglius ir sulaužytus makaronus. Kai užverda išjungiame. Patiekiame su laiškiniu česnaku.
Vištienos sriuba su juodaisiais kiniškais grybais
1 Morka1 Vištienos krūtinėlė
1,5 valg. šaukštas rudojo cukraus
1 valg. šaukštas balzamiko acto
1/2 agurko
2 valg. šaukštas ryžių atcto
1 valg. šaukštas sojos padažo
50 g kiniškų juodų grybų
2 dl sultinio
1/2 valg. šaukštas maltų juodųjų pipirų
pagal skonį čili pipirų
Grybus pamerkti karštame vandenyje 30 min. Užvirti sultinį (galima ir iš kubelių), sudėti šiaudeliais supjaustyas morkas ir grybus. Virti apie 10 minčių. Tada sudėti vištienos krūtinėlę supjaustytą šiaudeliais. Mėsai apvirus sudėti visus prieskonius, jei reikia - dar pagardinti druska ir pavirti apie 2 minutes. Prieš patiekiant sudėti į lėkštę šiaudeliais pjaustytus agurkus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą