2,5 litro naminio vištienos sultinio
1/2 pankolio
1/2 mažo čili (nebūtinai)
1/2 arb. šaukštelio kumino
1 morka
1svogūnas
1 česnako skiltelė (didelė)
2 bulvės
2 valg. šaukštai ryžių
3 valg. šaukštai aliejaus
1 valg. šaukštas sviesto
žiupsnelis kalendros
žiupsnelis ciberžolės
250 ml grietinėlės
250 gr kalakutienos krūtinėlės
druskos ir juodų maltų pipirų pagal skonį
Puode svogūną ir pankolį pakepiname alyvuogių aliejuje ir svieste, pabarstome kepant druska ir pipirais Po 5 min. suberiame susmulkintą kalendrą ir dar kartu pakepinau susmulkintus 5 pievagrybius, užsilikusius šaldytuve. Baigiant kepti įberti miltų ir dar vis pmaišant kelias minutes pakepti.
Supilame vištienos sultinį ir sudedame kubeliais supjaustytas morkas ir bulves, įdedame maltą kuminą, ciberžolės. Kai sriuba užverda suberiame ryžius, prilengviname ugnį ir verdame apie 20 min.
Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pabarstome prieskoniais (pvz. ciberžole, imbieras ) ir trumpai apkepiname kartu su česnaku, čili (nebūtinai). Sudedame į sultinį, paverdame apie 5 minutes, supilame grietinėlę ir užviriname.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą