2 litrus kuo įvairesnių žuvų sultinio (aš viriau šį kartą iš žiobrio, lašišos ir upėtakio galvų bei uodegos)
1 poras
1 pankolis (nedidelis)
1 svogūnas
2 didelės bulvės
2 valg. šaukštai miltų
200 - 400 gr. lašišos filė
250 ml grietinėlės (neriebios)
100 ml pieno
20 g. sviesto
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelis krapų
Porą, svogūną ir pankolį smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje su sviestu arba iš karto puode kuriame virsite, apie 5 minutes. Tada suberti miltus ir dar pakepinti pastoviai maišant apie 3 min. Tada suberti kubeliais supjaustytas bulves, užpilti žuvies sultiniu, įberti druskos ir pipirų pagal skonį (priklauso nuo sultinio sūrumo) ir virti ant silpnos ugnies 20 min. Pabaigoje sudėti kubeliais supjaustytą lašišą, pavirti apie 3 min. Pabaigoje supilame pieną ir grietinėlę, suberiame sukapotus krapus. Leidžiame sriubai užvirti ir išjungiame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą