4-5 nemaži agurkai, puikiai tinka ir gerai paaugę ;)
500 ml. graikiško jogurto, arba paprasto jogurto. Skanu iš su kefyru, bet tada pagardinau žiupsneliu cukraus
Saujalė krapų
Žiupsnelis mėtų (tinka ir džiovintos)
1-2 skiltelės česnako
2 valgomi šaukštai graikškų riešutų aliejaus (tinka ir alyvuogių aliejus)
druskos pagal skonį.
baltųjų pipirų pagal skonį
Agurkus nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti stambia tarka arba plonai supjaustyti. Užberti druskos išmaišyti ir palaikyti šaldytuve apie pusvalandį. Jogurtą išplakti su susmulkintu česnaku, aliejumi, maltais pipirais, mėtomis ir krapais. Nuo agurkų nupilti skysti ir supilti jogurtą su prieskoniais.
Viską išmaišyti ir dar pusvalandį palaikyti šaldytuve. Tačiau jei jogurtas buvo šaltas, galima valgyti iš karto. Prie sriubos labai tiko skrudinta balta duona su žaliu pesto padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą