Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Migdolinis pyragas su figomis

1 stiklinė maltų migdolų;
1 stiklinė  miltų;
11 gr . kepimo miltelių;
200 g minkšto sviesto arba margarino;
1 stiklinė  cukraus;
1/2 arb. šaukšt. vanilės esencijos;
 4  kiaušiniai;
6 -8 šviežios figos.


Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
Dubenyje sumaišykite maltus migdolus, miltus, kepimo miltelius.
Margariną arba sviestą ištirpdyti vandens vonelėje ir išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nuolat maišant, po vieną įmušti kiaušinius. Pabaigoje suberti ir įmaišyti sausuosius ingridientus.
20 cm skersmens kepimo formos atsegamais kraštais dugną padenkite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą. Figas perpjaukite perpus ir šiek tiek įspausdami išdėliokite ant pyrago. Kepdamos jos  atsidurs pyrago dugne.


Kepkite apie 45 minutes. Ar pyragas iškepė, patikrinkite tradiciniu būdų - mediniu smeigtukas turi būti sausas.Labai skanus dar šiltas su vaniliniais ledais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą