Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 27 d., šeštadienis

Pilno grūdo speltos grūdų duona su džiovintais pomidorais



Raugo gaminimui:
200 gr. kvietinių pilno grūdo miltų;
200 ml kambario temperatūros vandens;
6 gr šviežių mielių;
Duonai:
250 gr. kvietinių  miltų;
250 gr. Speltos pilno grūdo miltų;
400 ml šilto vandens;
14 gr. šviežių mielių;
1,5 arbat. šaukštelio druskos;

2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
saujos džiovintų pomidorų, nuplikytų verdančiu vandeniu.
Raugui mieles išmaišyti vandenyje ir sumaišyti su miltais. Uždengti indą ir palikti per naktį.
Vandenyje išmaišyti mieles, druską ir aliejų ir įmaišyti į raugą. Tada supilti miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol atšoks tešla nuo indo sienelių (užtruko apie 30 min.) 
Paruoštą tešlą gausiai apiberti miltais ir palikti kilti 2 val. 
Ant stalo gausiai pilame miltų, išverčiame tešlą ir lankstome "voką" kelis kartus, vis paberdami miltų, jei tešla skystoka. Pasidarome pailgos formos kepaliuka, daliname pusiau. Įminkome susmulkintus džiovintus pomidorus. Skarda pabarsome miltais ir dedame duoną. Leidžiame apie 20 min. pakilti. Tada apipurškiame duoną vandeniu, apibrastome grūdų gemalais (nebūtina). 
Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 220C temp. apie 30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą