Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Duona su grikių miltais



Raugo gaminimui:
200 gr. kvietinių miltų;
200 ml kambario temperatūros vandens;
6 gr šviežių mielių;
0,5 arbat. šaukštelio cukraus.

Duonai:
400 gr. kvietinių miltų;
100 gr. grikių miltų;
400 ml šilto vandens;
14 gr. šviežių mielių;
1 arbat. šaukštelis druskos;
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.

Raugui mieles išmaišyti vandenyje su cukrumi ir sumaišyti su miltais. Uždengti indą ir palikti 6 val.
Vandenyje išmaišyti mieles, druską ir aliejų ir įmaišyti į raugą. Tada supilti miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol atšoks tešla nuo indo sienelių (užtruko apie 30 min.) Jei turite elektrinį visagalį kombainą, darbas bus paprastesnis, pakaks apie 10 min. maišymo su tam skirtais antgaliais, įjungus lėčiausią eigą. 
Paruoštą tešlą gausiai apiberti miltais ir palikti kilti 2 val. 
Ant stalo gausiai pilame miltų, išverčiame tešlą ir lankstome "voką" kelis kartus, vis paberdami miltų, jei tešla skystoka. Pasidarome pailgos formos kepaliuka, daliname pusiau. Skarda pabarsome miltais ir dedame duoną. Leidžiame apie 20 min. pastovėti. Tada apipurškiame duoną vandeniu, apibrastome grūdų gemalais (nebūtina). 
Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 220C temp. apie 20 min.
Mano duonelė sutrūkinėjo, kadangi per greit dėjau kepti...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą