Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Žemės riešutų sviestas


2 stiklinės žemės riešutų (puiku jei būtų be luobelės);
2 valg. šaukštai žemės riešutų aliejaus (neturėjau, gaminau su vynuogių kauliukų aliejumi, tiko);
0,5 arbat. šaukštelio druskos;
1 arbat. šaukštelis cinamono;

Riešutus supilti į kepimo skardą ir 10 min. pakepinti 160C tem.  Tada sutrinti iki košelės blenderio pagalbą. Supilti aliejų, druską ir cinamoną ir vėl trinti, kol neliks riešutų gabaliukų. Man tai užtruko apie 10 min. 
Gavosi šviesesnis nei parduotuvėje, bet skonis puikus ir jokios chemijos. Mano naudoti riešutai buvo su luobelėmis, todėl užtruko kol jas pašalinau ir matyt nepakaknkamai apkepė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą