1 nedidelis
svogūnas;
2-3
skiltelės česnako;
3-4 morkos;
1/4 saliero šaknies;
1/2 arb.
šaukštelio kumino;
1 arb.
šaukštelis ciberžolės;
4-5 lapeliai
šalavijo;
pagal skonį druskos ir baltų pipirų;
500 g moliūgo;
200 ml
kokosų pieno;
1 arbat. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili
pipiriuko be sėklų;
50 g „Memel
blue“ pelėsinio sūrio (nebūtinai).
Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie 7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais prieskoniais. Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus minkštos (apie 15-20 min.). Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti druskos ir leisti užvirti. Pelėsiniu sūriu pagardinti sriubą tik jau įpylus į lėkštę.
Šią sriubą gaminau įkvėpta R.Ničajienės knygoje „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ rastu morkų ir avinžirnių sriubos receptu. Ačiū autorei.
2 valg. šaukštai kokosų
aliejaus;
1 nedidelis svogūnas;
2-3 skiltelės česnako;
REKLAMA
3-4 morkos;
1/4 saliero šaknies;
1/2 arb. šaukštelio kumino;
1 arb. šaukštelis ciberžolės;
4-5 lapeliai šalavijo;
pagal skonį druskos ir baltų pipirų;
500 g kepto moliūgo;
200 ml kokosų pieno;
indelis „Memel blue“ lydyto sūrio;
1 arb. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili pipiriuko be sėklų;
50 g „Memel blue“ sūrio (nebūtinai).
Šiai sriubai įdėją pasiėmiau iš R.Ničajienės knygos: „Gero maisto
dienoraštis. Žiema“ – (morkų ir avinžirnių sriuba).
Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie
7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais
prieskoniais.
Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus
minkštos. Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti
druskos ir leisti užvirti.
Skaitykite daugiau: http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/trinta-moliugu-sriuba-su-kokosu-pienu-ir-pelesiniu-suriu.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy
Skaitykite daugiau: http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/trinta-moliugu-sriuba-su-kokosu-pienu-ir-pelesiniu-suriu.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą