Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

2 valg. šaukštai kokosų aliejaus;
1 nedidelis svogūnas;
2-3 skiltelės česnako;
3-4 morkos;
 1/4 saliero šaknies;
1/2 arb. šaukštelio kumino;
1 arb. šaukštelis ciberžolės;
4-5 lapeliai šalavijo;
 pagal skonį druskos ir baltų pipirų;
500 g moliūgo;
200 ml kokosų pieno;
 1 arbat. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili pipiriuko be sėklų;
50 g „Memel blue“ pelėsinio sūrio (nebūtinai). 



Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie 7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais prieskoniais. Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus minkštos (apie 15-20 min.). Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti druskos ir leisti užvirti. Pelėsiniu sūriu pagardinti sriubą tik jau įpylus į lėkštę. 

 Šią sriubą gaminau įkvėpta R.Ničajienės knygoje  „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ rastu  morkų ir avinžirnių sriubos  receptu. Ačiū autorei.



2 valg. šaukštai kokosų aliejaus; 1 nedidelis svogūnas; 2-3 skiltelės česnako; REKLAMA 3-4 morkos; 1/4 saliero šaknies; 1/2 arb. šaukštelio kumino; 1 arb. šaukštelis ciberžolės; 4-5 lapeliai šalavijo; pagal skonį druskos ir baltų pipirų; 500 g kepto moliūgo; 200 ml kokosų pieno; indelis „Memel blue“ lydyto sūrio; 1 arb. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili pipiriuko be sėklų; 50 g „Memel blue“ sūrio (nebūtinai). Šiai sriubai įdėją pasiėmiau iš R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ – (morkų ir avinžirnių sriuba). Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie 7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais prieskoniais. Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus minkštos. Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti druskos ir leisti užvirti.

Skaitykite daugiau: http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/trinta-moliugu-sriuba-su-kokosu-pienu-ir-pelesiniu-suriu.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą