Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Morkų pyragas su kokosų aliejumi




2 kiaušiniai; 
160 gr. cukraus;
130 ml kokosų aliejaus;
200 gr. tarkuotų morkų;
160 gr. miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 arb. šaukštelis cinamono;
½ šaukštelio malto kardamono;
50 gr. graikiškų riešutų (tinka ir žemės ir lazdynų riešutai).
50 gr. razinų.

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, įpilti ir išmaišyti aliejų. Miltus sumaišyti su prieskoniais ir kepimo milteliais. Morkas sutarkuoti su smulkia tarka. Į morkas įmaišyti kiaušinių ir cukraus plakinį ir miltus su prieskoniais. Pabaigoje suberti ir įmaišyti susmulkintus graikiškus riešutus. Kepti 180C temperatūroje apie 40-50 min. , priklauso nuo skardos didumo. Iškepusį pyragą galima pagardinti maskarponės sūriu arba ištirpintu šokoladu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą