Tradiciniai patiekalai ir eksperimentai virtuvėje.
Ieškoti šiame dienoraštyje
2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis
Troškinta menkė su daržovėmis grietinėlės padaže
500 gr. menkės file 200 ml 30% grietinėlės 200 ml vandens 400 gr. šaldytų daržovių mišinio kepimui Prieskonių, druskos pagal skonį 100 - 150gr. ryžių
Žuvies filė apibarstyti mėgstamais prieskoniais (aš naudojau universalų prieskonių mišinį "Princesė"). Apvirti ryžius apie 5 min. Į Kepimo indą sudėti menkės filė, ant jos suberti apvirtus ryžius, ant viršaus sudėti šaldytų daržovių mišinį (atšildyti nebūtina) ir dar apibarstyti prieskoniais. Viską apipilti grietinėlės ir vandens mišiniu, uždengti folga (arba dangčiu, jei kepat stikliniame inde) ir kepti apie 35 min. 190 laipsnių temperatūroje. Patiekalas buvo labai švelnaus skonio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą