5 vidutinio dydžio obuoliai;
250 gr margarino kepiniams;
250 gr cukraus;
380 gr. miltų;
2 kiaušiniai;
1 pakelis kepimo miltelių (11 gr.);
1/2 citrinos sulčių;
2 šaukštai maltų ir 1 šaukštas paprastų aguonų;
2 šaukštai cukraus pudros;
1 arbatinis šaukštelis cinamono.
250 gr margarino kepiniams;
250 gr cukraus;
380 gr. miltų;
2 kiaušiniai;
1 pakelis kepimo miltelių (11 gr.);
1/2 citrinos sulčių;
2 šaukštai maltų ir 1 šaukštas paprastų aguonų;
2 šaukštai cukraus pudros;
1 arbatinis šaukštelis cinamono.
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti riekelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis.
Margariną ištirpinti vandens vonelėje, supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir dar gerai išsukti (galima ir su elektriniu plakikliu) masę. Tada sudėti miltus, kepimo miltelius ir aguonas išmaišytas su cukraus pudrą. Viską gerai išmaišyti. 3/4 tešlos sukrėsti į kepimo skardą. Ant viršaus uždėti storą sluoksnį obuolių, apibarstyti cinamonu. Ant obuolių viršaus konditerinio švirkšto pagalba "sukryžiuoti" likusią tešlą. Kepti 180-190 C temperatūroje apie 30 min. Labai skanus karštas ir su ledais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą