Pyragėlių idėja gimė dėl dukros užgaidos suvalgyti ką nors kepto. Kadangi turėjau šaldytuve Mantingos sluoksniuotos tešlos, Mėlynojo pelėsinio sūrio nusprendžiau iš jų iškepti pyragėlius.
100 gr. pelėsinio sūrio;
2 lakštai sluoksniuotos tešlos;
1/4 poro baltosios dalies;
1 kiaušinis (pyragėlių aptepimui);
žiupsnelis raudonėlio (naudojau šviežią)
ir kmynų.
ir kmynų.
Tešlą supjausčiau kvadratėliais, o juos dar padalinau į trikampėlius (8 vnt.) Ant trikampėlio vienos pusės sudėjau smulkiai supjaustytą sūrį, porus ir raudonėlį. Kraštus užspaudžiau, aptepiau išplaktu kiaušiniu ir kmynais. Kepiau 200 C temperatūroje 15 min. "Kaprizas" buvo neįtikėtinai skanus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą