Pusė vidutinio dydžio viščiuko (apie 1 kg);
1 stiklinė perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
5 kvapnieji pipirai;
5 lauro lapai;
žiupsnelis petražolių, raudonėlio, malto muskato, galima ir čiobrelių;
druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
1 stiklinė perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
5 kvapnieji pipirai;
5 lauro lapai;
žiupsnelis petražolių, raudonėlio, malto muskato, galima ir čiobrelių;
druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
Nuplautą viščiuką ir perlines kruopas dėti į puodą, įpilti apie 3 litrus vandens, įdėti nepjaustytą svogūną, pipirus, lauro lapus ir virti ne trumpiau kaip valandą laiko ant silpnos ugnies, vis nugraibant susidariusias putas. Po valandos vištą išimti iš puodo ir leisti atvėsti. Į verdantį sultinį įdėti supjaustytą morką, salierų stiebus, raudonėlį ir muskatą ir dar virti apie pusvalandį. Jei manote, kad per daug sultinio nuvirė įpilkite naujo vandens. Vištieną atskirti nuo kaulų, supjaustyti smulkiais gabaliukais ir sumesti atgal į puodą. Įdėti susmulkintas petražoles (tinka ir džiovintos), česnaką, druskos pagal skonį, maltų pipirų. Viską dar trumpai (apie 5-7 min.) pavirti. Patiekiant įberti susmulkintų krapų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą