Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. gruodžio 27 d., pirmadienis

Kalėdinis tortas



Šiam torto pagrindui panaudojau Kalėdinių sausainių receptą. Idėja pranoko visus lūkesčius. Pirmasis tortas su šokoladinėmis braškėmis buvo labai skanus, tik estetiniu vaizdu likau nepatenkinta. Naujiems Metams iš tų pačių produktų pagaminau du tortus. Didysis su manimi keliavo į svečius, o mažasis liko namuose.

Pagrindui:
200 gr miltų
200 gr cukraus
1 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
3 kiaušiniai
1 stiklinės mėgiamų riešutų
0,5 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
0,5 arbatinis šaukštelis migdolų ekstrakto
Kremui:
250 gr Maskarponės sūrio;
800 gr. varškės masės "President"
(galima ir paprastos riebios varškės,
tik ją reikės gerai išplakti)
100 ml grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
2 šaukštai želatino
0,5 citrinos
250 gr. braškių
50 gr. juodo šokolado

Riešutus pakepiname orkaitėje 170 C, apie 10min. Keptus riešutus sutriname kočėlu.
Sausus produktus sumaišome, atskirame inde suplakame kiaušinius ir dviejų rūšių ekstraktus, tada į dubenį su kiaušiniais supilame miltus išmaišome, suberiame riešutus ir vėl išmaišome.

Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus*. Tešlą išklojame apie 2 cm storio ir kepame orkaitėje 190 C, apie 20min, kol viršus lengvai paruduos (neperkepkite). 
Iš tešlos išeina du pagrindai tortui. Aš sunaudoju viena, o antrą tiesiog supjaustau ir suvalgome kaip sausainius.
Grietinėlę išplakti su šaukštu cukraus, sudėti maskarponės sūrį, likusi cukrų, varškę ir viską vėl gerai išplakti su plakikliu iki purios masės. Plakant supilti piene išbrinkintą želatiną ir išspausti pusės citrinos sultis. Gautą masę sukrėsti ant atšalusio pagrindo, gražiai išlyginti. Kai masė pradės stingti puošti braškėmis. Braškių viršūnėles pamirkyti ištirpintame šokolade sumaišytame su 2-3 šaukštais pieno. Šokoladą tirpinti vandens vonelėje. Tortą reikėtų bent per naktį palaikyti šaldytuve. Torto šonus puošti migdolų arba kokoso drožlėmis.

 Šį kartą supjaustytus sausainius panaudojau mažam tortukui. Į formą įpyliau ploną sluoksnį želė (tik labiau būtų tikusi citrininė, o ne braškinė), sudėjau braškes, žaliąją citriną. Kai sluoksnis sustingo ant viršaus sukrėčiau sluoksnį varškės masės, dėjau sluoksnį supjaustytų sausainių ir vėl varškės masės. Paskutinį sluoksnį palikau sausainių.




* tešlą geriausia kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kepti su jais, iškepus lengvai juos nuimsite

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą