Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 1 d., šeštadienis

Įdaryta vištos krūtinėlė "marškinėliuose"


Senųjų metų palydėtuvėms norėjosi kažko 
naujo ir žinoma skanaus. Ne kartą teko gaminti vištos krūtinėlės kepsnelius įdarytus pelėsinių sūriu. Žinant puikias vištienos mėsos sukibimo savybes nusprendžiau pagaminti vieną didelį kepsnį. Pavyko puikiai

4 vištos krūtinėlės (apie 700 gr.)
150 gr. mėlynojo pelėsinio sūrio;
100 gr. sauleje džiovintų pomidorų;
12 žalių alyvuogių;
2 arbatiniai sauksteliai cesnako granulių;
žiupsnelis druskos, raudonėlio ir čiobrelių;
1 kiaušinis;
Raudona, geltona ir žalia paprika;
1 jauna cukinija;
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus.
   Vištos krūtinėles perpjauti pusiau ir išmušti. Ant maistinės plėvelės sudėti krūtinėles taip, kad šiek tiek "užeitų" vieną ant kitos, apibarstyti česnaku,  čiobreliais, raudonėliu, druska ( nepadauginti, nes dėsite sūrį) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Į vidurį sudėti supjaustytą sūrį, susmulkintus pomidorus ir alyvuoges.  Plėvelės pagalba viską suvyniojame ir suspaudžiame į pailgą vyniotinį ir laikome šaltai bent valandą. Galima pasiruošti ir iš vakaro. Imame lakštą šaldytos bemielės tešlos ( geriausiai tinka tokia tešla, kur pakelyje yra du lakštai, vieno tokio puikiausiai pakaks kepsniu "aprengti"). Tešlą šiek tiek iškočiojame ir ja apvyniojame paruoštą krūtinėlę. Gerai suvyniojam, kraštus užspaudžiam, kad sultys neišbėgtų, aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome kmynais. Kepti 200 C temperatūroje 30 min.









Garnyrui juostelėmis supjaustyti tris paprikas ir vieną cukiniją. Į keptuvę įpilti nedaugiau kaip 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepti paprikas bei šiaudeliais supjaustytą cukiniją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą