Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Salotos su vištos krūtinėle, kukurūzais ir ridikėliais (pagardintos keptomis sezamo sėklomis



Viena vištos krūtinėlė
Ryšelis ridikėlių
Mėgiamų salotų
Pora šaukštų saldžių konservuotų kukurūzų
Šaukštas sezamo
Mėlynas svogūnas
Medaus garstyčių padažo


Krūtinėlę iškepti keptuvėje  prieskoniais. Į dubenį suplėšyti salotas, sudėti kukurūzus , ridikėlius, juostelėmis supjaustytą vištos krūtinėlę, apibarsyti pakepintomis sezamo sėklomis. Padažą užpilti tik patiekiant valgyti. 


Medaus- garstyčių padažas:
1 arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių mišinio salotoms (krapai, petražolės, bazilikas, raudonėlis, porai, salierai ir pan.);
3 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus;
valgomi šaukštai vandens;
1 valgomas šaukštas medaus;
1arbatinis šaukštelis garstyčių;
valgomas šaukštas balzamiko acto;
žiupsnelis druskos.
Viską kartu gerai išplakti. Padažas gali stovėti ir kelias dienas šaldytuve. Kartais vietoje balzamiko acto išspaudžiu citrinos sulčių valgomą šaukštą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą