Viena vištos krūtinėlė
Ryšelis ridikėlių
Mėgiamų salotų
Pora šaukštų saldžių konservuotų kukurūzų
Šaukštas sezamo
Mėlynas svogūnas
Medaus garstyčių padažo
Krūtinėlę iškepti keptuvėje prieskoniais. Į dubenį suplėšyti salotas, sudėti kukurūzus , ridikėlius, juostelėmis supjaustytą vištos krūtinėlę, apibarsyti pakepintomis sezamo sėklomis. Padažą užpilti tik patiekiant valgyti.
Medaus- garstyčių padažas:
1 arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių mišinio salotoms (krapai, petražolės, bazilikas, raudonėlis, porai, salierai ir pan.);
3 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus;
3 valgomi šaukštai vandens;
1 valgomas šaukštas medaus;
1arbatinis šaukštelis garstyčių;
1 valgomas šaukštas balzamiko acto;
žiupsnelis druskos.
Viską kartu gerai išplakti. Padažas gali stovėti ir kelias dienas šaldytuve. Kartais vietoje balzamiko acto išspaudžiu citrinos sulčių valgomą šaukštą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą