Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. sausio 10 d., antradienis

Triušienos troškinys su baltu vynu


Triušienos mėsos apie 500 gr.;
Morkos - 2 vnt.;
Svogūnas 1 didelis;
Salotiniai svogūnai - 4 vnt.;
česnako skiltelės -2 (didelės);
Baltas sausas vynas - 150 ml;
Saliero stiebai- 3 vnt.;
Čiobreliai - 1 pundelis;  Kuminas maltas - 0,5 arbatinio šaukšt.;
Druksos ir juodų maltų pipirų pagal skonį;
Sviesto 1 valg. šaukštas;
Rūkytų lašinukų arba šoninės- 50 gr.
Grietinėlės neriebios (10%)- 100 ml.

Triušienos gabaliukus apibarstyti druska ir pipirais, įtrinti susmulkintu česnaku. Keptuvėje  ištirpinti sviestą, sudėti  smulkiais gabaliukais supjaustytą šoninę  ir jame lengvai  apkepti triušienos gabaliukus. Apkeptą triušieną perdėti į kitą indą. Į keptuvę sudėti riekelėmis supjaustytas morkas, salierus, svogūnus (dideliais gabalais), salotus įpilti šlakelį aliejaus ir daržoves lengvai apkepti, tada atgal sudėti triušieną, supilti vyną, įdėti čiobrelius, suberti kuminą ir viską troškinti ant mažos liepsnos apie valandą laiko. Pabaigoje užbarstyti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir labai trumpai pavirti (apie 0,5 min.). Patiekti su bulvių koše. 
Skonis nuostabus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą