Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. sausio 10 d., antradienis

Bulvės su rozmarinu ir rūkyta šonine



Bulvės 10 vnt.
Rūkyta šoninė 150 g
Rozmarinas, ilgos šakelės - 5 g (galima ir džiovintą naudoti)
Varškė 9 proc 200 g
Petražolės 1 pundelis
Krapai 1 pundelis.
Česnakas 2 skiltelės
Agurkas 1 vnt.
Jogurtinė grietinė (10%) 150 ml


 Bulves gerai nuplauti ir išvirti (bet nepervirti, jos dar turėtų būti šiek tiek kietokos). Atvėsusias bulves perpjauti pusiau, ant kiekvienos uždėti rozmarino šakelę ir apvynioti plonai supjaustyta rūkyta šonine. Kepti 20 min. 170 C temp. 

Kol bulvės kepa, pasigaminu padažą. Varškę ištrinti su jogurtine grietine (blenderio pagalba). Sudėti susmulkintą česnako skiltelę (jei mažos dedu 2 skilteles) ir susmulkintas petražoles bei krapus. Viską dar trumpai išsukti su blenderiu. Agurką nulupti, supjaustyti kiek galima mažesniais kubeliais, apibarstyti druska ir suberti į varškės masę, išmaišyti ir galite valgyti su karštomis bulvėmis. Skanaus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą