500 gr. menkės faršo;
100 gr riebaus kiaulienos faršo (nebūtinai, bet skaniau);
2 šaukštai manų kruopų arba 4 šaukštai džiuvėsėlių;
1 svogūnas;
1 šaukštas sviesto;
1 kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis citrininių pipirų;
Juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Menkės faršą sumaišyti su kiaulienos faršu, manų kruopomis ir svieste pakepintu smulkiai supjaustytu svogūnu. Sudėti prieskonius, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyti. Formuoti kotletėlius, apvolioti miltuose arba džiuvėsėliuose ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų indą ir patroškinti apie dešimt minučių baltame padaže ( 1 šaukštas miltų, 2 šaukštai grietinės, pusė stiklinės pieno ir stiklinė vandens, žiupsnelis druskos viską išmaišyti ir užpilti ant kotletų). Pateikti su bulvių koše arba virtais ryžiais.
100 gr riebaus kiaulienos faršo (nebūtinai, bet skaniau);
2 šaukštai manų kruopų arba 4 šaukštai džiuvėsėlių;
1 svogūnas;
1 šaukštas sviesto;
1 kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis citrininių pipirų;
Juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Menkės faršą sumaišyti su kiaulienos faršu, manų kruopomis ir svieste pakepintu smulkiai supjaustytu svogūnu. Sudėti prieskonius, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyti. Formuoti kotletėlius, apvolioti miltuose arba džiuvėsėliuose ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų indą ir patroškinti apie dešimt minučių baltame padaže ( 1 šaukštas miltų, 2 šaukštai grietinės, pusė stiklinės pieno ir stiklinė vandens, žiupsnelis druskos viską išmaišyti ir užpilti ant kotletų). Pateikti su bulvių koše arba virtais ryžiais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą