Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais

100 gr. pupelių
4 bulvės
1 morka
1 svogūnas
1virtas  vidutinio dydžio burokėlis
1 valg. šaukštas sumaltų džiovintų baravykų
1 valg. šaukštas Adžikos3 lauro lapai, 3-4 kvepiantieji pipirai
druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
aliejaus kepimui
2,5 l sultinio (vištienos, jautienos arba kiaulienos)


Pupeles užpilti vandeniu ir palaikyti bent valandą. Užkaisti sultinį, suberti pupeles ir virti ant lėtos ugnies apie 45 min., nugriebti susidariusias putas. Kai pupelės jau bus pakankamai minkštos sudėti kubeliais supjaustytas bulves, sutarkuotą morką, džiovintus grybus, lauro lapus ir pipirus.  Keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą burokėlį. Įdėti vieną šaukštą Adžikos (aš naudojo savo gamybos)  arba pomidorų padažo ir trumpai apkepti. Kai bulvės ir morkos bus išvirusios sudėti apkepintus burokėlius, įdėti druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Jei turite galite įdėti petražolių lapelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą