Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Bulviniai vėdarai/ chitterlings to fill with potatos



3 kg bulvių
1 stiklinė pieno
200 gr rūkytų lašinukų arba šoninės
2  svogūnai
1 valg. šaukštas druskos
Žiupsnelis džiovintų  mėtų ir čiobrelio
1 ( 5 m) pakelis plonųjų kiaulių žarnų.
Indelis grietinės
1 valg. šaukštas džiovintų baravykų
aliejaus skardai patepti
Bulves nuskusti ir sutarkuoti. Smulkiai supjaustyti lašinukus ir svogūną, pakepinti ir užpilti ant bulvių tarkių. Užvirinti pieną ir taip pat supilti ant bulvių tarkių. Sudėti druską, sutrupinti tarp pirštų mėtas ir čiobrelius ir viską gerai išmaišyti. Kiaulių žarnas nuplauti ir prikimšti paruoštų bulvių tarkių. Bulvių tarkių prikimšti tik apie 3/4 žarnos, nes kitaip kepant sutrūkinės. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.  Po 15-20 min. kai vėdarai išsipūs, subadykite juos medinių smeigtuku.
Padažui supjaustyti likusius lašinkukus , kai jie apkeps sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus, įberti maltus džiovintus grybus ir kepti 5 min. tada sudėti grietinę ir dar trumpai viską patroškinti.







Jei neturite specialaus vamzdelio dešroms kimšti, galite pasigaminti iš plastikinio buteliuko mineraliniam vandeniui, perpjovę jį pusiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą