300 gr. grybų (miško arba pievagrybių)
4 bulvės
2 morkos
1 svogunas
1 kubelis sultinio
100 ml grietineles
3 lauro lapai
3 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomas šaukštas miltų
4-5 kvapnieji pipirai
žiupsnelis raudonėlio
žiupsnelis čiobrelių
žiupsnelis krapų
druskos ir maltų pipirų pagal skonį
Užvirinti 2 litrus vandens, į verdantį vandenį sudėti sultinio kubelį ir kvadratėliais supjaustytas bulves, lauro lapus ir pipirus. Kol bulvės verdą, apkepinti alyvuogių aliejuje smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą morką. Kai morkos gražiai apkeps sudėti nuvalytus, supjaustytus ir nuplautus grybus, įberti žiupsnelį druskos, raudonėlį ir čiobrelius ir vis pamaišant kepti apie 5-7 min. pabaigoje įdėti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinti. Supilti patroškintus grybus į puodą ir virti apie 5 min. Pagardinti grietine ir krapais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą