Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 19 d., penktadienis

Varškės virtinukai

200 gr. varškės
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
druskos ir cukraus pagal skonį
Varškę suminkyti su miltais ir kiaušiniu. Įdėti žiupsnelį druskos ir cukraus. Iš gautos tešlos suformuoti ploną volelį ir supjaustyti 2-3 cm. ilgio virtinukais. Užvirinti puode (šiek tiek pasūdytą) vandenį  ir sudėti virtinukus. Kai vanduo vėl užvirs ir virtinukai iškils į paviršių virti virtinukus dar apie 5 min.

6 komentarai:

  1. Dievinu šiuos virtinukus tik aš juos vadinu "varškiečiais tinginiams", nes nereikia stovėti prie keptuvės ir kepti :)) Dabar žinosiu kur užmesti akį, kad nepamirščiau proporcijų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Juos labai mėgsta mano dukra :). Įdėjau receptą, kad žinotų kaip gaminti, kai gyvens atskirai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Saunus receptukas!Skanu, greitai ir paprastai pagaminama.Labai patiko ir mano suneliui-:))

    AtsakytiPanaikinti
  4. o kokio dydzio jusu stikline?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Naudoju matavimui senovinę tarybinę stiklinę 200 ml.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pilna senovinė tarybinė stiklinė turi 250ml, 200ml bus, jei įpilti iki apvaduko, na, viršutinės juostelės :)

    AtsakytiPanaikinti