Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 15 d., pirmadienis

Varškės tortas su braškėmis



























    Plombyro skonio varškė 2 pakeliai (galite naudoti ir paprastą varškę ir maskarponės sūrį)
    Želatina 1 pakelis
    Braškės 500 g
    200 ml jogurto
    2 pakeliai sausainių
    100 gr. margarino arba sviesto,
    2 valg. šaukštai brendžio

    Tortui pagrindą išsikepti kaip citrininio varškės pyrago arba daryti iš sausainių. Sausainius susmulkinti sumaišyti su ištirpintu sviestu ir brendžiu ir gauta mase iškloti torto formos dugną. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Varškę išsukti su jogurtu (jei naudosite paprastą varškę įdėkite cukraus pagal skonį), sudėti pusę braškių supjaustytų į keturias dalis ir pilti ištirpintą želatiną, pastoviai maišant. Kai varškės masė pradės stingti, sukrėsti ją ant ataušusio torto pagrindo. Torto viršų papuošti likusiomis braškėmis. Kai viršutinis sluoksnis sustings, galite dar pilti želė sluoksnį. Žiemos metu į varškę dedu trintas šaldytas braškes su cukrumi. O šviežias naudoju tik papuošimui.
    Tai labai senas mano receptas. Pradžioje vietoje varškės naudojau tik jogurtą ir daug braškių, nes gamindavau jį tik vasarą. Dabar braškių galima nusipirkti praktiškai ištisus metus. Šio torto receptą jau greičiausiai ragavo ir patys gamino beveik visi mano draugai ir giminės. Draugai jį tiesiog vadina Alminos tortu. Torto pagrindą galite naudoti, koks jums patinka. Jei skubate, galite tiesiog torto pagrindui imti biskvitinį vyniotinį.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą