Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Pica su vištiena ir krevetėmis







Picos padui:
200 ml vandens;
400 gr. miltų;
pakelis sausų mielių;

žiuopsnelis druskos ir cukraus;
2 šaukštai aliejaus

Picos įdarui:
300 gr. krevečių;
200 gr vištienos krūtinėlės vyniotinio;
Pusė žalios ir pusė raudonos paprikos;
3 valgomi šaukštai pomidorų padažo;
100 gr. tarkuoto Džiugo sūrio;
Prieskoniai picai (raudonėlis, mairūnas, bazilikas, melisa)
10 alyvuogių;
50 gr. poro baltos dalies.




Iš vandens, miltų, mielių, druskos, cukraus ir aliejaus užminkyti tešlą. Rankas pasitepti aliejumi. Minkyti tol, kol tešla nebelips prie rankų. Palikti tešlą kambario temperatūroje valandai laiko, kad pakiltų.
Padalinti tešlą į dvi dalis ir iškočioti picos padą. Pado viršų aptepti pomidorų padažu, išdėlioti vištienos krūtinėlę, krevetes, papriką, alyvuoges, porą, apibarstyti picos prieskoniais ir pabaigoje užbarstyti tarkuotą sūrį. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę (200 l.) ir kepti apie 10-15 min.).

2 komentarai:

  1. man kepant neiškyla oro pūslelės, gal blogai išminkau?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai taip viskas priklauso nuo minkymo. Pradžioje tešla labai limpa prie rankų, bet ilgai minkant ji pasidaro minkšta kaip plastelinas bet nelipni. Taip pat aš iškočioju nedideli gabaliuka ir tada suku tešlą ant rankos. Dariau kaip mačiau internete filmuotoje medžiagoje :)

    AtsakytiPanaikinti