Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Laiko patikrinti Šaltibarščiai


Kadangi vis tik sulaukėm vėluojančio pavasario, manau, kad pats metas atidaryti "šaltibarčių sezoną"!
Atrodo ką čia ir rašyti, bet šaltibarčius skanius padaryti nepakanka tik kefyro agurkų ir burokėlių su kiaušinių. Šią populiarią sriubytę taip pat galima pagaminti pikantiškoesnio skonio :)
Aš jau eilę metų gaminu šaltibarščius šiek tiek kitaip...o gal tik man taip atrodo?
Jums reikės:
1 litro kefyro;
1 stiklinės pieno;
1 stiklinės agurkų marinato ( tinka tiek naminių agurkų, tiek pirktinių, tik pirktinių reikes 0,5 stiklinės- nes ten daug acto!);
1 vidutinio dydžio virto raudonojo burokėlio;
1 šviežio agurko;
pundelio svogūnų laiškų;
žiupsnelio šviežių krapų;
2 kietai virtų kiaušinių;
2 šaukštų grietinės;
druskos pagal skonį.
Į dubenį sudėti sutarkuotą burokėlį, supjaustytą smulkiai agurką ir svogūnų laiškus. Įdėti grietinės ir viską gerai išmaišyti. Tada supilti kefyrą, pieną ir agurkų marinatą. Išmaišyti, paragauti ir jei reikia įdėti druskos. Pabaigoje suberti susmulkintus krapus ir smulkiai sukapotus kiaušinius. Žinoma  valgome su karštomis bulvėmis! Idealu- jei bulvės šviežios

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą