Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Šokoladinis tortas su raudonųjų serbentų putėsiais


Biskvitui:
300 g miltų
300 g cukraus
350 ml karšto vandens
70 g kakavos miltelių
2 a. š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
120 g tirpinto sviesto
Serbentų putėsiams
300 ml. serbentų sulčių (pasaldinti pagal skonį);
3 arbatiniai šaukšteliai želatinos;
150 ml. grietinėlės.

Šokoladiniam kremui:
200 gr.juodojo šokolado;
100 ml. gireitnėlės;
1 šaukštas medaus.

Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinius ir tirpintą sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą išardomą kepimo skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min. Ataušinti ir perpjauti per pusę.
Želatiną išbrinkinti pusėje stiklinės vandens, ištirpinti vandens vonelėje ir sumaišyti su serbentų sultimis.Dėti į šaldiklį, kad sustingtų. Tada išplakti el. plaktuvu įki purių putų ir pamažu pilti grietinėlę, pastoviai plakant, kol gausis vienalytis rožinis kremas.
Į tortinę formą dedame vieną biskvito pusę užtepame serbentų putėsiais ant viršaus kitą dalį biskvito. Ant jo likusius putėsius. Dedam tortą į šaldytuvą nakčiai.
Sustingusį tortą išimame iš formos ir aptepame šokoladiniu kremu.
Jo gaminimas labai paprastas. Užkaitiname grietinėlę beveik iki virimo, sudedame šokoladą ir maišome kol ištirps tada dedame šaukštą medaus ir gerai išmaišome. Atvėsusiu kremu aptepame torto šonus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą