Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Itališki virtų bulvių virtinukai su špinatais (gnocchi)




Virtinukams:
500 g bulvių (tinkamiausios turinčios daug krakmolo);
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
150 g miltų;
1 kiaušinis;
sauja špinatų;
žiupsnio druskos.

Padažui:
200 gr. pievagrybių;
1/2 svogūno;
200 ml neriebios grietinėlės;
Kietojo sūrio pabarstymui.

Bulves išvirkite – nukelkite nuo viryklės, kai tik bus minkštos, nepervirkite. Išvirtas nusunkite, puodą palaikykite virš viryklės, kad bulvės būtų kuo sausesnės. Tada jas truputį atvėsinkite ir sutrinkite iki vientisos masės, kad neliktų bulvių grumstelių. Įberkite druską, suberkite ant bulvių košės miltus ir išmaišykite. Įmaišykite sutrintus špinatus su išplaktu kiaušiniu bei aliejumi. Ant miltuoto stalo miltuotų delnų pagalba suformuokite maždaug 2 cm (nykščio) storio virveles ir supjaustykite maždaug 2-3 cm ilgio gabaliukais.

Dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Virkite dideliame puode apie 3 min., bet ne po daug – kad gnocchi vienas kito nespaustų, ypač jeigu raštuoti. Kai iškils į paviršių, išgriebkite.

Sudėkite kukulius į truputį riebalais pateptą ir pašildytą orkaitės skardą. Apibarstykite kukulius parmezano sūriu ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 2-3 minutes, arba kol švelniai paruduos. Tuo metu ištirpdykite keptuvėje sviestą ir įmaišykite citrinos žieveles, citrinos sultis ir baziliką. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite šio padažo ant kiekvienos kukulių porcijos ir patiekite karštus, papuoštus šviežiais bazilikais.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą