200 gr. kiaulienos faršo;
200 gr. šaldytų baravykų (grybų sezono metu - puiku būtų švieži);
2 česnako skiltėlės;
2 šalotiniai svogūnai;
2 arbat. šaukšteliai druskos;
šaukštelis rozmarino;
aliejaus 2 valg. šaukštai;
lauro lapų ir maltų juodųjų pipirų.
Nugarinėje įpjauname "kišenę" per visą ilgį. Šalotinius svogūnus pakepiname kartu su baravykais. Sumaišome su faršu, pagardinam pipirais ir trupučiu druskos. Gautą masę sukemšame į nugarinę prieš tai ją įtriname aliejumi, česnaku, rozmarinais, pipirais, lauro lapais ir druska. Tvirtai viską suvyniojame į kepimo rankovę, surišame siūlu. Palaikau per naktį šaldytuve. Kepti orkaitėje 1 val. 160 C tem. Iškepusį vyniotinį geriausia dar prislėgti svoriu per nektį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą