Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Špinatų virtinukai su bulvių įdaru










Tešlai:
2 stiklinės miltų (gali prireikti ir daugiau);
2 kiaušiniai;
2 valg. šaukštai vandens;
50 gr. špinatų;
1valg. šaukštas aliejaus;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
3 didelės virtos bulvės;
1 svogūnas;
30 gr. rūkytų lašinukų arba šoninės;
žiupsnelis tarkuoto muskato ir raudonėlio.

Špinatus nuplikyti, vandenį nusunkti ir sutrinti kartu su aliejumi iki tyrelės. Sumaišyti su tešlai skirtais produktais, gerai išminkyti, uždengti ir palikti mažiausiai15 min. 

Įdarui virtas bulves sugrūsti, sumaišyti su pakepintais lašinukais ir svogūnais. Pagardinti raudonėliu, muskatu ir druska (jei lašinukai nesūrūs).

Tešlą plonai iškočioti išspausti apskritimus. Dėti šaukštelį įdaro. Sulenkti per pusę, kraštus gerai užspausti ir sujungti priešingus kampus. Jei padauginot miltų, kraštelius patepkite vandeniu, kad gerai suliptų (aš tai darau sušlapinusi pirštą). 

Virtinukus sumesti į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirti 5 minutes. Prieš patiekiant apipilti sviestu tirpintu sviestu arba užtarkuoti Džiugo sūrio.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą