Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 1 d., šeštadienis

Tikra Itališka pica

Du kartus teko lankytis Italijoje ir abu kartus ragavau fantastiško skonio picas nedidelėse šeimyninėse picerijose. Ne kartą gaminau ir pati. Tešlos receptų išbandžiau gal gerą dešimtį. Bet skonis vis tiek ne toks kaip Italijoje. Aišku ir krosnies malkom kūrenamos neturiu, tenka kepti elektrinėje orkaitėje. Šiandien nepatingėjau ir susiradau Italijos internetinį puslapi, kuriame radau tradicinės itališkos picos pado receptą. Peržiūrėjau keletą filmuotos medžiagos vaizdelių. Apsistojau ties tuo receptu, kuris kartojosi net keliuose įrašuose. Dabar jau drąsiai galiu pasakyti- pavyko!!! Štai šis receptas:


500 gr. miltų
350 ml drungno vandens
1 arbatinis šaukštelis cukraus
 1 arbatinis šaukstelis druskos
1 valgomas šaukštas sausų mielių
2 valgomi šaukstai alyvuogių aliejaus





 Į vandenį suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir palaukti keletą minučių kol pradės mielės "vaikščioti". Į gilų indą persijoti miltus, padaryti per vidurį duobutę į ją supilti druską ir alyvuogių aliejų, po to supilti vandenį su mielėmis. Pradžioje maišyti su mediniu šaukštu, po to minkyti rankomis. Šis procesas nėra labai trumpas. Ir minkiau ir po dubenį kočiojau ir tarp rankų mėčiau. Kai tešla vis mažiau ėmė lipti prie rankų, supratau, kad pavyko gauti tąsią ir minkštą tešlą, tokia, kokią mačiau filmuotoje medžiagoje. Tešlą padalinau į tris lygias dalis, apibarsčiau miltais, uždengiau dangčiu ir palikau kambaryje.
Kol tešla augo pasiruošiau pagrindinį padažą kuris tepamas ant picos pado. Pasirinkau taip pat tradicinį klasikinį. Jo užteko 3 picoms 30 cm dydžio:

6 šaukštai pomidorų padažo ( naudojau lietuvišką Kėdainių  be konservantų)
1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
1/2 arbatinio šaukštelio čiobrelių
1/2 arbatinio šaukštelio česnako granulių
Viską išmaišyti ir tepti ant iškočioto picos pagrindo










Picos viršų dariau su jūros gėrybėmis (krevetės, midijos), pomidorais, grybais ir šalto rūkymo nugarine. Priedams pasiruošiau saldžios paprikos, mėlynojo svogūno, cukinijos, alyvuogių ir aišku tarkuoto sūrio.



10 komentarų:

  1. o koks skirtumas, ar mieles kartu su miltais ir visais priedais maišyt, ar kildint atskirai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kodėl kepant man neiškyla tuščiavidurės oro pūslės ir kokie miltai turi būti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, man kepant neiškyla oro pūslelės,gal ka nors negerai darau? Ir koks skirtumas kur reikia mieles kildinti atskirai ir kur kartu viska sudėjus minkyt?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Miltus naudoju aukščiausios rūšies, dažniausiai Malsenos arba Kauno grūdų. Dėl mielių maišymo manau didelio skirtumo nėra, seniau aš savaip darydavau. Bet pagal šį receptą tešla gaunasi labai trapi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, kokį sūrtį geriausia naudoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labutis,
    Aš dažniausiai naudoju Džiugo sūri. Tačiau puikiai tinka ir visi kiti puskiečiai arba kieti sūriai, kaip Žalgiris, Parmezano.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, o kokioj temperatūroj ir kiek laiko kepti?

    AtsakytiPanaikinti
  8. As dedu kepti picą į įkaitintą iki 200C orkaitę.

    AtsakytiPanaikinti